Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2023 18:06 - Десетата годишнина от Украмайдана - разказва Украинската журналистка Дияна Панченко
Автор: sthamanuviro Категория: Новини   
Прочетен: 468 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

 

https://www.youtube.com/watch?v=lIrary6b4J0

https://www.facebook.com/groups/transcendental.zetetic.knowledge/posts/1528316777958884/

 

„Днес, за 10 минути ще Ви разкажа какво очаква Украйна. Какво е нейното бъдеще?

Преди 10 години бях в тълпата на Майдана като журналист за градския телевизионен канал.

Някои, които отстояваха точно това бъдеще, трябваше да умрат. Затова те бяха посмъртно направени герои – Небесното войнство. В действителност, ето тогава моята Украйна беше отнета от мен и от милиони като мен.

Аз видях как тялото на Украйна беше разсечено на части.

Аз видях телата на мъртвите на асфалта, над които се пееха песни.

Аз видях как на студа поливат с вода кротко стоящите млади десантни войници в летни униформи.

Аз чувах пияните главатари на Майдана как хвърлят пари по кръчмите. Бях близо до тях – но не и с тях – и може би заради това още от първия ден разбрах, че всичко е една голяма измама, озаглавена "Убийството на Държавата".

Но това се оказа недостатъчно... Минаха 10 години, но нас все още не ни вземат в Европа. А на вас отново ви казват, че за бъдещето на Украйна в ЕС трябва да умирате с десетки или дори със стотици хиляди. Но не всички ще станат герои. Сякаш това е аналогия с филмите на ужасите. С чудовище, наречено „Европейска мечта“, което поглъща все повече и повече Украинци...

Приятели, да умираш за Европа не беше необходимо. И не беше задължително да воюваме.

Днес Украйна, в името на Европейското членство, ще трябва да се откаже от част от своите територии. Но все пак е абсолютно очевидно, че на Европейския съюз не му трябва Държава със съсипана икономика и нестабилно общество. Но за  да запазят достойнството си, Европейските политици ще бавят членството възможно най-дълго. Колко още територии ще загубим през това време?

А всичко, което мога да посъветвам тези, които чакат отговор на въпроса: „Какво да правим?“ - това е да изхвърлят гордостта си. Помислете за ближния. И не вземайте оръжие в ръце. Не е останало нищо, което да защитавате.

Мир вам.

Приятно гледане и се пазете.“

Диана Виталиевна Панченко (на украински: Діана Віталіївна Панченко) е родена на 21-ви Май 1988 г. в гр. Николаев. Тя е Украинска журналистка и телевизионна водеща, има Ю Тюб канал и е била водеща на телевизионния канал „NewsOne“ (2015-2021), а след забраната му на канала „Первый независимый“ (укр. Перший незалежний). Носител е на наградата „Личност на годината 2019“ в категория „Журналист на годината“. През 2021 година получи Номинация за Световната награда на ЮНЕСКО/Гилермо Кано за свобода на печата. На 6-ти Февруари 2021 г. тя става един от основателите на движението „Клуб за защита на журналистите“.

СТАМАТ












Гласувай:
4


Вълнообразно


1. vencivaleri1951 - Най смисеният постинг който съм чел по темата!!!
07.12.2023 19:40
Поздрави!
цитирай
2. bojinkata - Френският политик Филипо: Съед...
09.12.2023 22:17
Френският политик Филипо: Съединените щати ще изоставят Украйна и ще я изгорят до основи...САЩ възнамеряват да изоставят Украйна и да я изпепелят до основи, заяви лидерът на партията на френските патриоти Флориан Филипо в социалната мрежа X Той обърна внимание на драстичните промени в медийните материали за Украйна. Според политика медиите започнаха да осъзнават, че за Киев всичко е свършило.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sthamanuviro
Категория: История
Прочетен: 398288
Постинги: 251
Коментари: 62
Гласове: 168