Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2022 17:01 - © Руският газ като дяволчето, което изскача от всеки ъгъл
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2703 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 12.08.2022 17:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.08.2022г.

     Гост на Добрина Чешмеджиева в "Още от деня" е самодоволното наднормено тегло, бивш дупедат от 47–то НС, Стою Стоев от "Продължаваме промяната" 
image

Политик с жълто около устата, както казва народът. Ама тарикат, както ще се види.
"Имахме и имаме все още действащ договор с "Газпром". Той беше спрян едностранно от руската страна. България и до момента всеки ден заявява количествата, които иска да потребява", започва още от началото с лъжите и клеветите младокът.
Договорът не е спиран едностранно от "Газпром", а самите ние отказахме да признаем форсмажорните обстоятелства, в които изпадна доставчикът, в резултат на санкциите наложени му от Евроколхоза с участието и на България.
И какъв смисъл има да заявяваме количества газ, ако не плащаме, което и правим.
Абе тия политици от "Продължаваме промяната" като че са се родили с лъжата на уста?
"Предвидим ли е този партньор ["Газпром"] в момента?  … Руската страни прави, каквото си пожелае, въпреки че договорите не са нарушени … Този газ, по нашия договор, който имаме действащ "Газпром"], той няма да е по–евтин от сега действащата цена, която имаме".
Последното опроверга Делян Добрев от ПП ГЕРБ с документи във Варна :
"Асен Василев от "Продължаваме промяната" каза, че не е виждал документи, че се купува газ от посредници, само че има фактури", посочи Добрев. По думите му всъщност тези компании купуват от "Газпром" и продават на "Булгаргаз", но с 30 процента по–висока цена.
image

Делян Добрев показва документи опровергаващи лъжите на Харвардци за доставките на газ

Ала–бала, ама отговор на въпроса на Чешмеджиева "Съзирате ли някакво противоречие в позициите на двамата ви лидери, на бившия премиер Кирил Петков и на бившия вицепремиер Асен Василев по отношение на това, имало ли е предишните месеци посредници при  закупуването на газ", зададен в началото, така и не се даде.
Вместо да се заяде с наглото постоянно акащо самодоволно селско тарикатче и отново да попита за газовите посредници, водещата преглътна и продължи миролюбиво с други тъпи неутрални въпроси. Прав е Боко за мисирките. Каква беззъба четвърта власт е тази телевизия?
Добрино, Добриноо, гола си вода! И прави им забележка да не "мекат" тия неграмотни уфсе.
"Докато, ако се върнеме към "Газпром", не стига че ще загубиме цялата диверсификация, която в момента направихме, а и тези доставки не са сигурни. По средата на зимата, ако решат могат да ги спрат", измисля си оправдание срещу евентуалните доставки на газ от "Газпром".
Абе, келеш, "Газпром" да не е фирма на български цигани за ремонт на покриви – махнат ти керемидите и те изнудват?! Как се пръкват такива инфантилно мислещи политици?
"Най–важно е да се действа в интересите на България. Ние до момента сме действали по този начин и смятаме, че сме направили необходимото да осигуриме доставките на газ за цялата зима за България … Нашите политики, които сме поели – антикорупционните", нагло заявява наднорменото тегло пред зрителите, които не всички са ограничени като избирателите на ПП.
И така 13 минути телевизионно време пропиляно в нищо не решаващи празни приказки.
При Христинка, която се държи много по–остро от Добрина и настоява да ѝ се отговаря на зададения въпрос, министърът на енергетиката Росен Христов каза :
image

"Имаме газ до септември. Има откъде да намерим газ и до края на годината. Проблемът не е толкова в количествата, колкото в цената … Повечето оферти са за LNG, за което пък няма терминали за разтоварване, тоест няма слотове. Има слотове, които се продават от частни компании, които са резервирани от тях, но цената е такава, че на нас не ни е икономически изгодно да ги купим … Това е последният вариант "Газпром", но не е изключен, тоест не сме ги изхвърлили от листа с опции … Колкото хора протестират [срещу доставки на газ от Руската федерация] на площада, десетки пъти повече ме питат как ще се отопляват жилищата, училищата, болниците, страната … Те [Киро и Асен] пътуваха до Брюксел, обсъждаха общата политика на Европейския съюз по повод "Газпром" … преговорите [между нас и "Газпром"] са спрени на една точка … Но Европа продължава да купува газ от "Газпром" … (А ние не) … Ние в момента купуваме руски газ. Просто не директно от "Газпром", а през посредници. Каква е логиката да купуваш газ от "Газпром" и да плащаш надценка от 30% за това? … Прекалено желание да заемат една позиция, от което да извлекат политически дивиденти [за мотаенето на Киро във формалните преговори с "Газпром"] … Така е. То е строителна площадка [интерконектора с Гърция] в момента, защото строителните работи не са приключили. И Кирил Петков имаше възможност да го завърши в рамките на неговия мандат, но не го завърши … Аз планирам да съм на площадката в понеделник сутринта … Никакъв вариант няма да работим само на електрическа енергия [тоест без природен газ]".
И тоя говори за "нормална" цена. Абе, няма такова икономическо понятие "нормална" цена. Нормално и ненормално са понятия от психологията. В икономиката "нормалното" евтино за купувача е "ненормална" загуба за продавача,
Идиотизирането на българското общество напредва с ускорени темпове.    

https://bnt.bg/news/prodalzhavame-promyanata-sled-7-meseca-upravlenie-i-predi-predsrochniya-vot-308890news.html
https://www.vesti.bg/bulgaria/delian-dobrev-obiavi-kakvo-stava-s-ruskiia-gaz-6149134
https://varnanovini.bg/2022/08/10/delqn-dobrev-kiril-petkov-i-asen/
https://bntnews.bg/news/ministarat-na-energetikata-na-dneven-red-stoyat-vsichki-iztochnici-na-gaz-vklyuchitelno-i-gazprom-1204175news.html




Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. iw69 - Накрая
12.08.2022 19:41
Евроидиотите и родните им протежета може да измислят всеки да събира газа, който излиза от него в балони.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
12.08.2022 20:29
Това ще доведе до бум в производството на фасул и кромид лук.
цитирай
3. missana - На Стою мозъкът е ахилесовата пета!
12.08.2022 20:48
Видно от самолет, дори на бръснещ полет.
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
12.08.2022 21:02
Ха-ха-ха!
Ахилесова глава.
цитирай
5. mt46 - ...
12.08.2022 22:12
Гадняри! Антинародни идиоти!...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
12.08.2022 22:24
Да. Пълно падение на политическата прослойка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5751760
Постинги: 2807
Коментари: 25790
Гласове: 34175
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031