Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2023 12:30 - Подземният град под Артьомовск-Бахмут превзет от ЧВК "Вагнер"
Автор: sthamanuviro Категория: Новини   
Прочетен: 4511 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 02.04.2023 12:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Подземният град край Бахмут-Артьомовск, както в Мариупол, Соледар, Авдеевка и на други места, представлява десетки километри катакомби на десетки метри дълбочина. По царско време тук се е добивал гипс и соли.

През 1950 година в тези галерии е създаден знаменитият АЗШВ - Артёмовский завод шампанских вин. В началото на 2023 година ЧВК "Вагнер" превзема тези галерии и оборудва в тях военен подземен град - с щаб, команден пункт, казарми, болница и стрелбища.

В съветско време, преди обявяването на град Сталино за областен център, Артьомовск е областен център. Тогава галериите са оборудвани от Съветската армия за подземен команден пункт на Областния щаб на Министерството на отбраната. Щабът на отбраната е грандиозно построен, както всичко останало в Съветската епоха, и е бил предназначен и запасен с продоволствия, за да се използва години наред по време на ядрена война.


Видеото не показва галериите, където шампанското се е съхранявало или се съхранява в стекове, а не в цистерни. В тези галерии бутилките са все още с пробки, които, когато виното се пуска от фабриката за продажба, се заменят с пластмасови или коркови тапи. В галериите е имало милиони бутилки шампанско. Стоейки в началото на стената с бутилки, Човек не е можел да види края им. Вероятно Украинските военни са продали огромната част от тях на Еврогейските и Американските си Господари.


В един от кадрите може да се види Тронната зала с Масонски шахматен под, с тройни маси със символи и трон. Символиката е повече от ясна и доказва наличието на зала на Масонския Тевтонски Орден, каквато беше заснета в галериите под Завод "Азовстал" в Мариупол, но записите от там бяха изтрити от интернет.


СТАМАТ











Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sthamanuviro
Категория: История
Прочетен: 393485
Постинги: 251
Коментари: 62
Гласове: 168