Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05 08:17 - Кои са БРИКС и дали могат да бъдат „победени“ от Западните държави и САЩ
Автор: sthamanuviro Категория: Новини   
Прочетен: 266 Коментари: 0 Гласове:
2 Кои са БРИКС и дали могат да бъдат „победени“ от Западните държави и САЩ,

преживяващи невиждан досега в историята и все по-задълбочаващ се Икономически колапс, както и изостряща се Обществено-политическа нестабилност??!! Тъй като всички знаем, че войните са „бизнес начинания“, нека разберем кои са БРИКС.


 

image

 


Организацията бе основана от Министрите на икономиката на Бразилия, Русия, Индия и Китайпо време на Санкт Петербургския икономически форум (PEF) през Юни 2006 г. След присъединяването на Южна Африка на 18-ти Февруари 2011 г., групата започна да носи името БРИКС.

В началото международните експерти не предполагаха, че страните от БРИКС ще сформират Икономически блок или Официална търговска асоциация, като Европейския съюз например. Но през Септември 2006 г. по време на 61-ата сесия на ООН, по инициатива на Владимир Путин, се проведе среща на Външните министри и се установиха политическите връзки в БРИКС. Държавните глави на БРИКС се срещнаха за първи път на 9-ти Юли 2008 г. в Тояко Онсен (Хокайдо, Япония) по време на 34-ата среща на Г-7, договоряйки се за провеждането на Първата среща на БРИКС на високо равнище, състояла се в Екатеринбург на 16-ти Юни 2009 г.

През 2013 г. на БРИКС се падаха около 27% от Световния БВП (по отношение на паритета на покупателната способност на техните Национални валути). Общото население на БРИКС бе 2,88 милиарда – 42% от Човечеството, а петте Държави покриват 26% от Земята. Огромните природни ресурси и благоприятното местоположение на Държавите от БРИКС гарантират мощни Икономики и постоянен Икономически растеж.


 

image

 


Бразилия е 8-та Икономика в Света по БВП по ППС. Тя е крупен селскостопански производител, десета е по добив на нефт и е в първата десетка на производителите на злато с около 100 тона годишно.

Русия е 5-та Икономика в Света по БВП по ППС. Тя притежава най-големите запаси от минерални ресурси в Света, на първо място е по добив на диаманти, на второ място по производство на злато (346 тона за 2021 г.), на второ място по добив на газ, на първо по запаси от газ и на трето място по добив на нефт. Тя има най-голямата територия в Света, една от двете най-големи ядрени сили в Света.

Индия е 3-та Икономика в света по БВП по ППС, тя има евтини интелектуални ресурси и най-голямо население в Света.

Китай заема първа позиция в Световната икономика по отношение на БВП по ППС. Китай е най-крупния Световен износител – „Световната фабрика“, най-големия производител на злато вече 13 години по ред (380 тона за 2021 г.), на 4-то място по добив на газ, на 6-то място по добив на нефт, собственик е на най-големите Световни валутни резерви, една от двете страни с над милиард Души население.

Южна Африка е 30-та Световна икономика по БВП по ППС, притежава разнообразни природни ресурси и е 7-ми най-голям производител на злато в Света – 164 т. за 2021г.

За 2021 г. в целия Свят са добити 3560 тона злато, от които 990 тона (28%) са произведени в петте Държави от БРИКС.


 

image

 


Та, моят въпрос към така наречените „русофоби“ е следният: дали те наистина смятат, че Държава, която е член на БРИКС, ще бъде „завладяна и унищожена“ от САЩ и Западните правителства, управлявани от корумпирани и извратени пее`ерас`ти и леез`бйй`ки??!!

СТАМАТ
Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sthamanuviro
Категория: История
Прочетен: 157386
Постинги: 194
Коментари: 41
Гласове: 111