Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05 15:27 - Войната Украiна – Россия
Автор: sthamanuviro Категория: Новини   
Прочетен: 2616 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Нека тук изложим само фактите, подкрепени от доказателства, като избегнем излишната реторика. На 9-ти Май 2014 г., в опит да смажат Донецката Народна Република (ДНР) и отбелязвайки Деня на победата, Украински военни части нахлуха с танкове в Мариупол и избиха много мирни граждани. Но въпреки това, на референдума, проведен на 11-ти Май, огромното мнозинство от жителите на Мариупол все пак гласуваха за присъединяване към ДНР, която, също като Луганската Народна Република (ЛНР), обяви Независимост пак след референдум на 7-ми Април 2014 г.

 


 

„Мариупол: Защо това се случи“ – Греъм Филипс_17.4.2022

 

През Февруари 2017 г. Русия призна документите за самоличност, дипломите, актовете за раждане и регистрационните номера на МПС, издадени от ДНР и ЛНР. На 22-ри Февруари 2022 г. Държавната дума на Русия единодушно прие Федерален закон за признаването на Донецката Народна Република и Луганската Народна Република за суверенни и независими Държави и ратифицира договорите с тях за дружба, сътрудничество и взаимопомощ. Договорите с Русия бяха ратифицирани още същия ден и от Парламентите на ДНР и ЛНР.

 

[caption id="attachment_11691" align="aligncenter" width="800"]image Фактически граници на ДНР и ЛНР - 22.2.2022[/caption]

 

Украинските Хазаро-Масонски правителства, обаче, не признават и не зачитат волята на над 90% от гражданите на Мариупол, Донецката и Луганската републики гласували за независимост на официални референдуми. По този начин повече от 8 години териториите на обявилите независимост Държави се превърнаха в арена на военни действия, в които от Украинска страна освен редовната армия участват и голям брой паравоенни формирования на ултрадесните Украински националисти, подкрепени от Пентагона и НАТО, и спонсорирани по техни признания също така и от „благодетелни“ милиардери.

 

 

 

„Крайнодесни групировки заплашват да свалят Украинското правителство“ – BBC_23.7.2015

 

В продължение на последните три десетилетия в Украйна се възраждаше и доби невиждана сила ултрадесния национализъм. Организацията на Украинските Националисти (ОУН) била основана през 1929 година и действала на териториите на Галиция и Волиния. За своя главна цел ОУН обявила създаването и укрепването на самостоятелна единна Украинска държава (УССД — укр. Українська Самостійна Соборна Держава), която трябвало да включва в себе си Етнически чисти Украински земи. Терорът и диверсията били избрани за основни средства за постигане на целите на паравоенната организация. Евгений Коновалец и Андрей Мельник били първите ръководители на ОУН. В началото на Втората Световна война настъпил разкол в ОУН като една част останала вярна на Мельник и се нарекла „Солидаристи“ – ОУН(с), а на другата предводител станал Степан Бандера и е известна под името „Революционери“ или „Бандеровци“ – ОУН (б).

През 1941 г. по време на Германското настъпление, Бандера обявил Независима Украйна и естествено, заради политическото си късогледство, бил осъден и затворен в концлагера Заксенхаузен. Оттам по тайни канали той давал заповеди на верните му велможи, като например на Генерал Лебед – вдъхновителят на етническото прочистване, наречено Волинско клане, които предвождали Бандеровците в зверското избиване на мирното Полско и Руско население. През 1943 г. ръководител на ОУН (б) станал Генерал-майор Роман Шухевич, който бил и Главнокомандващ на въоръжения й клон, наречен Украинска въстаническа армия.

След края на войната екстремистите безчинствали още цяло десетилетие, избивайки стотици хиляди невинни Човеци, докато накрая били унищожени от Съветската власт или избягали в чужбина. В края на 80-те години на ХХ-ти век и двете крила на ОУН се завърнаха полулегално в Украйна. Тяхната легализация се извърши в началото на 90-те години, като ОУН (б) прие формата на Политическа партия – Конгресът на Украинските Националисти (КУН), а ОУН (м) сформира Социално-политическо движение.

 

 


 

Украйна в пламъци“ (2016) – филм на Оливър Стоун.

 

По-известните съвременни крайнодесни националистически формирования в Украйна са: Всеукраинско обединение Свобода“, с лидери – Олег Тягнибок и Андрей Ильенко, основано през 1991 г.; Всеукраинская организация „Тризуб“ имени Степана Бандеры, с лидер Виктор Сердулец, основана през 1993 г.; „Патриот Украины“, с Главен командир Андрей Билецкий, основана през 2005 г.; „Правый сектор“, с лидери Дмитрий Ярош и Андрей Тарасенко, основан през 2013 г. и „Национальный корпус“, с лидер Андрей Билецкий, основан през 2016 г. Под ръководството на Андрей Билецкий и с помощта на Киевското марионетно Правителство, Пентагона и НАТО, ултрадесният националистически батальон „Азов“ се превърна от улична и политическа сила в най-значимия фактор във войната!

Още от 2014 година Украинските въоръжени сили, заедно с крайнодесните паравоенни формирования, систематично обстрелват, бомбардират и унищожават градовете и селата в обявилите независимост Донецка и Луганска републики и Мариупол. Украинската военна машина, с мощната подкрепа на Пентагона и НАТО, използва всички методи, включително масирана дезинформация и черна пропаганда, Операции под фалшив флаг, диверсии и саботажи, за да провежда Етнически чистки и да унищожи хората, искащи независимост от продажните пронатовски Хазаро-Еврейско-Масонски Правителства, инсталирани в Киев след кървавия преврат от 2014 г., подготвен и проведен от марионетките на Илюминатската върхушка....

 

 


 

Да разкрием Украйна“ (2019) – филм на Игор Лопатонок, изпълнителен продуцент Оливър Стоун.

 

Във видеото „Украйнският национализъм, Бандеровците, артилерия в жилищните райони и оръжия за всички“ на независимия журналист Греъм Филипс (Graham Phillips) ние можем да видим кои са Бандеровците и какво представлява ултрадясната националистическа дивизия „Азов“. Вече има много видео свидетелства, които точно идентифицират военните сили избиващи мирните жители и разрушаващи Мариупол, Донецката и Луганската Народни Републики. Обществеността не бива да си затваря очите, че вече много години коренното население на Източна Украйна е подложено на геноцид от ултрадесния националистически реакционен режим, установен в Киев след преврата през 2014 г., подготвен и проведен от ЦРУ, Пентагона, Сорос, МъкКейн, Джо Байдън и много други слуги на Илюминатската клика.

Но едва след 8 години изчакване Федералното събрание на Руската федерация по молба на Президентите на ДНР и ЛНР реши да изпрати военни сили за защита на тяхната независимост.


Среща на Президента Владимир Путин с Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

 

 

Това действие е в съответствие с Устава на ООН, Глава VІІ Действия в случай на заплахи срещу мира, нарушения на мира и актове на агресия, Член 51: Никоя разпоредба на настоящия устав не накърнява неотменимото право на индивидуална или колективна самоотбрана в случай на въоръжено нападение срещу член на организацията, докато Съветът за сигурност вземе необходимите мерки за поддържането на международния мир и сигурност.

 

 


 

„Украйнският национализъм, Бандеровците, артилерия в жилищните райони и оръжия за всички“ – Греъм Филипс_26.2.2022

 

От видео материалите се вижда как Украинските военни разполагат тежко артилерийско и ракетно въоръжение между училища и в жилищните комплекси, за да превърнат училищата и жилищните блокове в огневи цели за Руските сили. Друг видео материал свидетелства как Украинските военни и ултрадесните формирования безотчетно раздават всякакво оръжие на цивилни граждани, което несъмнено води до създаването на терористични групи и разрастване на бойните действия!

 

***


Част от интервю с Оливър Стоун с автоматични субтитри, проведено на 11-ти Март 2022 година.

 

 

 


 

Цялото интервю с Оливър Стоун без субтитри.

 

 


 

"Интервюта с Путин" (2017) - филм на Оливър Стоун - част 1

 

 


 

"Интервюта с Путин" (2017) - филм на Оливър Стоун - част 2

 

 


 

"Интервюта с Путин" (2017) - филм на Оливър Стоун - част 3

 


 

"Интервюта с Путин" (2017) - филм на Оливър Стоун - част 4

***

 

В заключение искам отново да напомня вечната Истина, че Мъдрият не заема и не подкрепя никоя от страните във въоръжените конфликти, тъй като знае, че и двете страни са губещи!

Мъдрият, за да постигне Духовно усъвършенстване, неотклонно трябва да следва Пътя на Ахимса!

 

***

За да проникнете в бъдния Свят, четете Уникалните Книги и гледайте Документалните филми на СТАМАТ!

СТАМАТ

21-ви Април 2022 Григорианска година


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sthamanuviro
Категория: История
Прочетен: 160252
Постинги: 194
Коментари: 41
Гласове: 111